Online behandelen

Een online behandeling bestaat uit afspraken met de psycholoog middels beeldbellen, meestal in combinatie met online behandelmodules.

Voor de online behandelmodules werken we samen met Therapieland. Zij bieden kwalitatief hoogstaande behandelprogramma's die via een persoonlijk en beveiligd internetportaal geopend kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat de combinatie van sessies met een psycholoog (via beeldbellen of op locatie) en het inzetten van de online behandelmodules heel effectief is.

De voordelen van online behandelen:

Flexibiliteit: gesprekken waar en wanneer u wilt

Met een online behandeling spreekt u uw psycholoog vanuit het comfort van uw eigen huis. Dat scheelt tijd. Ook is uw psycholoog laagdrempelig bereikbaar wanneer u dat nodig hebt. Uw online behandeling wordt ondersteund door online behandelmodules. Zo kunt u ook buiten de sessies om gemakkelijk met opdrachten aan de slag.

Kwaliteit: online behandelen werkt

Een online behandeling is net zo effectief als een behandeling op een fysieke locatie. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat er geen verschillen worden gevonden in effectiviteit tussen een behandeling online of op een fysieke locatie.

Authenticiteit: direct en persoonlijk contact

Met behulp van beeldbellen is de ontmoeting tussen u en uw psycholoog ook gewoon persoonlijk. Bovendien kan het gemakkelijker voor u zijn om wat meer open te zijn over uw gevoelens en gedachten. Zo komt u sneller tot de kern en dat komt de behandeling ten goede.

Veelzijdigheid: online behandelen is een volwaardige behandelvorm

Iedere behandelmethode is ook online mogelijk. Daarnaast zijn alle cruciale elementen in uw behandeling, zoals het opbouwen van een relatie, online net zo goed aanwezig. Met de online behandelmodules wordt bovendien het 'huiswerk' van uw therapie opgeslagen, wat zorgt voor een mooi overzicht voor beide partijen.

Veiligheid: uw privacy is gewaarborgd

We maken gebruik van online diensten die voldoen aan de veiligheidseisen, zodat uw persoonsgegevens bij ons altijd veilig zijn.

Online behandelmodules

Voor de online behandelmodules werken we samen met Therapieland. Zij bieden kwalitatief hoogstaande behandelprogramma's die via een persoonlijk en beveiligd internetportaal geopend kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat de combinatie van sessies met een psycholoog (via beeldbellen of op een fysieke locatie) en het inzetten van deze behandelmodules (e-health) effectief is en de tevredenheid over de behandeling vergroot.